• میدان رسالت، خیابان فرجام، خیابان شهید حسینعلی، پلاک ۹
  • incubator@iust.ac.ir
  • ساعت کاری: 8 تا 17
Thumb

معرفی

دانشگاه علم و صنعت ایران در زمینی به مساحت ۴۲۰ هزار متر مربع در شمال شرقی شهر تهران واقع شده است. این دانشگاه هشتاد و نه سال سابقه فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی دارد. هسته اولیه دانشگاه در سال ۱۳۰۸ با هدف ایجاد زمینه‌های لازم برای تحصیلات دوره عالی مهندسی در کشور، تحت عنوان «مدرسه صنعتی دولتی»، با بهره گیری از استادان آلمانی و ایرانی در خیابان ۳۰ تیر( قوام السلطنه سابق) تأسیس شد. در سال ۱۳۴۱ این مؤسسه طی تحولاتی به محل کنونی دانشگاه علم و صنعت ایران انتقال یافت و با توجه به گسترش و ایجاد تغییرات کمّی و کیفی در برنامه‌های علمی و آموزشی و احراز شرایط لازم در سال ۱۳۵۷ و در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی، به «دانشگاه علم و صنعت ایران» ارتقاء یافت. پس از انقلاب فرهنگی و بازگشایی دانشگاه‌ها، روند رو به رشد دانشگاه شتاب بیشتری به خود گرفت و پذیرش دانشجو در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری نیز آغاز شد.
اکنون دانشگاه علم وصنعت ایران، یکی از سه دانشگاه برتر فنی - مهندسی کشور به شمار می‌رود که دارای ۱۵ دانشکده، ۱۲ پژوهشکده، ۱۳ مرکز تحقیقاتی، یک موسسه تحقیقاتی و ۹ قطب علمی است. در پردیس اصلی دانشگاه، سه گروه مستقل آموزشی فرهنگ و معارف اسلامی، زبان‌های خارجی و تربیت ‌بدنی نیز فعالیت دارند.

  • تاسیس
    1308
  • اعضای هیات علمی
    416 نفر
  • تعداد دانشکده
    15
  • تعداد دانشجو
    5548

تعداد اعضای هیات علمی دانشگاه در حال حاضر ۴۱۶ نفر است که از این تعداد ۸۳ نفراستاد، ۱۲۳ نفر دانشیار، ۱۹۵ نفر استادیار و ۱۵ نفر مربی هستند. این دانشگاه در حال حاضر دارای ۲۸ رشته/گرایش کارشناسی، ۱۰۱ رشته/گرایش کارشناسی ارشد و ۵۰ رشته/گرایش در مقطع دکتری است. تعداد دانشجویان مشغول به تحصیل مقطع کارشناسی در پردیس مرکزی، آموزش الکترونیکی ، مجموعا ۵۵۴۸ نفر، مقطع کارشناسی ارشد ۵۴۰۶ نفر و در مقطع دکتری ۱۲۵۱ نفر برآورد می‌شود.

اهم دستاوردهای علمی و افتخارات دانشگاه

– کسب جایگاه نخست دانشگاه‌های کشور و قرار گرفتن در بین ۸۰۰ دانشگاه معتبر دنیا بر اساس نظام معتبر رتبه بندی بین المللی تایمز در سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶
– کسب رتبه سوم کشوری در رتبه‌بندی دانشگاه‌های فنی و مهندسی کشور
– کسب رتبه چهارم کشوری در رتبه‌بندی سال ۲۰۱۰ دانشگاه‌های جهان اسلام
– طراحی و ساخت دو ماهواره ملی نوید و ظفر علم و صنعت – ۱۳۸۹ و ۱۳۸۸
– طراحی و ساخت دستگاه پروتز عصبی حرکتی برای ایستادن و گام برداشتن افراد دچار ضایعه نخاعی
– کسب رتبه اول پژوهش‌های کاربردی دهمین جشنواره جوان خوارزمی – پروژه ۱۳۸۷ – c-Sharifi
– دستیابی کامل به دانش فنی تولید الیاف شیشه برای اولین بار در کشور- ۱۳۸۹
– طراحی و ساخت اولین ایستگاه زمینی ماهواره‌ای سنجش از دور – ۱۳۹۰
– انتخاب سه دانشجوی دانشگاه از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان دانشجوی نمونه کشوری- ۱۳۸۹
– ساخت اولین ابر سازه تا شده کامپوزیتی توسط موسسه کامپوزیت ایران- ۱۳۸۸
– کسب رتبه‌های دوم، سوم و چهارم چهاردهمین المپیاد دانشجویی کشور- ۱۳۸۸
– انتخاب پروژه طراحی، ساخت و بهینه‌سازی تونل باد سه منظوره و سیستم‌های اندازه‌گیری آن به عنوان پروژه برتر ملی جشنواره ملی نوآوری وشکوفایی – ۱۳۸۸
– کسب سه رتبه اول و یک رتبه دوم در مسابقات روباتیک یازدهمین و دوازدهمین جشنواره جوان خوارزمی – ۱۳۸۹و۱۳۸۸
– کسب مقام سوم در مسابقات روبوکاپ آزاد ایران- سال ۲۰۱۱

Thumb
Thumb